Цивилна жертва и ранени в Украйна при снощния ракетен обстрел на Киев. Съобщава се за атаки и в Одеса. В същото време .

Журналист на „Радио Свобода“ е жертвата на последната ракетна атака в Киев. Вира Гирич, която работи за медията от 2018 г., загива в дома си. Спасителните екипи откриват тялото ѝ тази сутрин. От снощния обстрел е частично разрушен 25-етажен блок. Други 10 души са пострадали.

„Първата ракета попадна от тази страна. Беше много силен звук. Помислих си, че ми влезе буквално в моя офис. 10 секунди по-късно втората удари тук и тогава осъзнах, че е още по-близо. Скрих се в тоалетната и се затворих, защото очаквах, че ще има още“, разказа Валери Турин.

„Можете ли да си представите някой да унищожава сгради в София, или друг български град? Никой не дава гаранции на никого, а позицията на някои български политици е като „да си на половина бременна“. От една страна, са срещу войната, от друга - искат да имат добри отношения с Русия“, заяви кметът на Киев Виталий Кличко специално пред журналиста на bTV Стоян Георгиев.

Руското командване потвърди атаката над Киев и заяви, че са унищожили корпуси за космически ракети на завода "Артем" в украинската столица.

Руското командване съобщи, че е изстреляло  крилати ракети "Калибър" от подводница срещу украински цели. Кремъл разпространи и видео.

За днес беше планирана операция, за да бъдат изведени цивилните от металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол. Засега няма информация дали тя се е случила.

„Мариупол е криза в кризата. Хиляди цивилни се нуждаят от път за бягство от апокалипсиса. По време на визитата ми в Москва президентът Путин даде принципно съгласие за участието на ООН и на Червения кръст в евакуацията на цивилни от комплекса "Азовстал", заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

Великобритания обяви, че ще изпрати експерти в Украйна, за да разследват военните престъпления.