Ален Робер, по-известен като Френския Спайдърмен, изкачи 48-етажен небостъргач в Париж в понеделник. Отново Човека паяк го направи без обезопасителни въжета.

По този начин Робер изрази подкрепата си за работниците, които протестите срещу пенсионната реформа на президента Еманюел Макрон, съобщава Ройтерс.

57-годишният екстремен катерач достигна върха на 187-метровата кула „Тотал“, която се намира в бизнес района „Дефанс“ във френската столица, с голи ръце.

„Опитвам се да използвам славата си за смислени неща и да правя добро за хората“, каза Ален Робер, допълвайки, че самият той е дълбоко загрижен от плановете за пенсионната реформа.

Робер е изкачил повече от 100 сгради без каквото и да е оборудване. Сред тях са Голдън Гейт в Сан Франциско и най-високата сграда в света - Бурж Халифа в Дубай.

Ален Робер изкачва кулата „Тотал“ за девети път. Той често се катери без разрешението на властите и затова е бил арестуван многократно.

Мъжът се катери без въжета, използвайки само голи ръце, чифт обувки за катерене и торба с талк, за да изтрие потта от ръцете си.