Четвърта нощ продължават размириците във Фъргюсън в американския щат Мисури. Те започнаха, след като полицията застреля чернокож младеж. Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите. Около 350 души се събраха, за да протестират срещу полицейското насилие.

18-годишният Майкъл Браун беше убит в събота в обитаваното предимно от чернокожи предградие на Сейнт Луис. Според полицията той е бил застрелян при нападение на полицай в полицейска кола и опит да вземе оръжието му. ФБР участва в разследването на случая.

Градските власти разрешиха демонстрациите, но само в светлата час на денонощието. Въпреки това привечер малко повече от сто души отказаха да освободят улицата, водеща към центъра на града. Те настояваха да научат името на полицая, когото обвиняват за смъртта на 18-годишния Майкъл Браун. От полицията отказват, опасявайки се за сигурността му.

На пресконференция само бе съобщено, че полицаят, нанесъл фаталната рана на младежа, е пострадал по време на случката - бил е с оток от едната страна на лицето.

Шефът на полицията призова демонстрантите да изразяват мирно позицията си и да не прибягват до насилие. Майката на убития младеж призова към спокойствие, но протестите с искания за арестуването и осъждането на отговорния за смъртта на Браун полицай прераснаха в насилие.

Замесеният в стрелбата полицай има шест години опит. Той е изпратен в отпуск, докато тече разследването.

Безредиците на расова основа се обясняват и с факта, че 70% на населението на Фъргюсън са афроамериканци.