Актьорът Чарли Шийн призна, че е серопозитивен.

Признанието му беше направено в ефира на телевизия Ен Би Си след седмици на медийни спекулации по този въпрос. Шийн има също сериозни проблеми с алкохола и наркотиците.

В последните седмции много медии предполагаха, че актьорът от сериала "Двама мъже и половина", който през 2011 г. беше изгонен от него заради проблемно поведение, ще признае, че е носител на вируса ХИВ, защото е притиснат от няколко бивши партньорки със заплахи за съдебни дела.

Здравословното състояние на актьора беше публична тайна последните няколко седмици в Холивуд, след като сайтът "Радар Онлайн" публикува информацията, че голяма холивудска звезда е ХИВ-позитивна. Материалът не споменаваше по име Чарли Шийн, но даваше достатъчно насоки коя може да е въпросната звезда.

В предаването "Тудей" на Ен Би Си 50-годишният актьор призна, че знае за заболяването си от четири години.

Информацията обаче изтекла и няколко негови бивши партньорки го заплашили със съдебни дела, защото не ги е уведомил. Той е уредил финансово няколко такива претенции и е получил съгласие за конфиденциалност.

 

Според сайта "Аксес Холивуд" бившата съпруга на Чарли Шийн Дениз Ричардс, с която той има две дъщери, е знаела отдавна за серопозитивността му. Същият сайт твърди, че той се е заразил с вируса ХИВ след развода им през 2006 г.

Чарли Шийн стана известен с филмите "Взвод" и "Уолстрийт" през 80-те години на миналия век. Отпреди 15-ина години той се снима предимно в сериали. През 2010 г. и 2011 г. той беше най-добре платеният телевизионен актьор в света с приходи от 40 милиона долара.