„Бунт срещу унищожението“ (Extinction Rebellion) плаща на активисти по 400 паунда на седмица, за да участват в екопротести.

Екоорганизацията плаща на активисти по 400 паунда на седмица, за да участват в демонстрациите, предизвикали хаос в редица големи градове по света през последните седмици, пише „Дейли мейл“.

Снимка: Reuters

Според информацията природозащитниците са получили плащания в размер на общо 70 хил. паунда само за последните четири месеца.

Редица политици призоваха за щателно разследване на данъчните декларации на организацията. Голяма част от активистите, които блокираха Лондон през изминалата седмица са доброволци.

Снимка: Reuters

Но сред протестиращите има и такива, които са „на заплата“, което им позволява да посветят времето си изцяло на целите на „Бунт срещу унищожението“.

Според документи, на които се позовава вестника, природозащитната организация поема разходите на 168 активисти, включително на Тамсин Омонд. Тя е внучка на британски барон, която поддържа близки отношения с Борис Джонсън.

Снимка: Reuters

Освен това е поискала да ѝ бъде платено, за да се включи в протестите и да изостави част от клиентите си, за които работи като пиар.

Само за ноември и декември миналата година Тамсин Омонд е получила сумата от над 1000 паунда.

Снимка: Reuters

Внучката на барона на Дорсет сър Томас Лий, която е завършила училището „Уестминстър“ и колежа „Тринити“ в Кеймбридж, също е получила средства за услугите си за кампанията на екоактивистите.