Поредна седмица, която минава под знака на войната в Украйна, която започна в края на февруари. bTV е единствената българска медия, която успя да стигне до доскоро окупирания Херсон.

Много от жителите на този град все още не могат да живеят нормално, тъй като точно на 3 км от централния площад е река Днепър. Херсон се намира на западния бряг, а на източния все още е руската армия и окупираните територии. Оттам през 15 минути се чуват взривове или се стреля.

Екипът ни беше в кварталите, в които са падали бомби. Там се наблюдава. Че сякаш руската армия стреля хаотично. Бомби са паднали върху блокове, в апартаменти, до магазин, детска площадка, в аптека. Те падат в различни места. Въпреки това голяма част от хората сякаш са привикнали с тази действителност.

В Херсон са изградени и специални пунктове, където е топло и всеки може да се стопли или да си зареди телефона, ако вкъщи няма ток.

Градът е практически обезлюден, но остават около 80 000 души в него. Има и такива, които се връщат в града след окупацията.