Великобритания е в очакване на добри новини за състоянието на премиера след две денонощия в интензивното.

Борис Джонсън реагира на лечението, на което е подложен в интензивното отделение на болницата „Сейнт Томас“ в Лондон, в което беше приет в неделя вечер. Това беше потвърдено от  официално съобщение, разпространено от „Даунинг стрийт „10 в ранния следобед днес.

В него се казва още, че премиерът е в болницата "за внимателно наблюдение" и остава клинично стабилен. Джонсън не работи активно, но е в състояние да разговаря с всеки, с когото пожелае, за да се информира за ситуацията в страната.

"Състоянието му е било стабилно през нощта. Той получава стандартно лечение с кислород и диша самостоятелно. Не му е необходима механично обдишване. В добро състояние на духа е и в съответствие с обичайната практика, състоянието му се следи отблизо в интензивното отделение", съобщи външният министър Доминик Рааб.

В интервю за ББС членът на правителството Едуард Аргар предположи, че ограничителните мерки за самоизолация и работа от вкъщи, въведени на 23 март за три седмици, няма да приключат както беше планирано - в понеделник.

Най-голямата британска туристическа фирма "Tui" днес отмени всички резервации за почивки през следващите пет седмици поради пандемията на коронавирус.

В съобщение до десетки хиляди клиенти се казва, че всички пакетни пътувания до и включително 14 май са отменени, а всички почивки на круизни кораби са прекратени поне до месец юни.