Британка, пострадала при тежък пътен инцидент, се събудила от кома и разбрала, че е бременна в третия месец.
Миналата година Джема Холмс претърпяла тежък сблъсък на оживен път и счупила гръбнака си. Претърпяла сериозна мозъчна операция, но изпаднала в кома. Лекарите не давали никакви надежди.

Кръвните изследвания изведнъж показали новина, която изненадала дори специалистите – Холмс била бременна в 12-та седмица. Тъй като тя била в кома, лекарите се обърнали към нейната майка Джули, която трябвало да реши дали да запази бебето. Те й препоръчали да махнат плода, тъй като дори да се събуди, Джема се нуждаела от тежка операция на гръбнака, която няма да й позволи да роди.

"Толкова много неща ми минаха през главата. Но исках да изчакам, докато Джема се събуди и вземе решение сама", разказва майка й.

И това наистина се случило. Един ден дъщеря й се събужда, но заради увреждането, което получила при инцидента, не помнела нищо от живота си през последните три години. Когато й казали, че е бременна, тя не помнела и бащата на бебето. Въпреки това, взела решение да го задържи.

Днес тя се радва на малък син, на който дала междинно име Миракъл, което на английски означава "чудо" . "Просто си помислих, че след като това бебе е оцеляло след тежката катастрофа, то трябва да живее", разказва Джема.