Цветанов трябва да се замисли откъде дойде тази атака по това време, можеше да дойде след изборите, можеше да дойде по-рано, но това, дето се вика, пак не ни оправдава. Така че, като се видим, ще водя разговор не на тема дали е законно или не, предполагам, че би трябвало да е законно. Не са деца, имат глави на раменете. Това каза премиерът Бойко Борисов относно случаите с апартаментите, закупени на по-ниски цени от хора от властта, и допълни:

"Просто ми е мъчно, че толкова добри нещата направихме и цялата енергия, цялата гадост, която в момента ни удря, е за нещо битово, толкова елементарно, гадно и ненужно. При положение, че имаш в по-хубавата част на квартала два луксозни апартамента, за които си „ял бой” и си ги доказал, минала е проверката по време на мандата на БСП за неговите апартаменти и сега, кое наложи да го направим точно сега. Сигурно, пак казвам, е и той това ми обясни – заменил съм два обзаведени за един на шпакловка, разликата съм я доплатил на хиляда и кусур евро".

„Ще изчакам кратко време, доколкото знам са сезирани прокуратурата и КОМПИ да се произнесат.

Виждам едни лидери на партии вземат за по 200 лв. квадрата, други за 1200 и са виновни. Все пак трябва да се изправя срещу моите колеги от ГЕРБ, които казват, при всеки случай ти жертваш, режеш глави и махаш, докато нашите политически опоненти застават вкупом и казват – Ние подкрепяме виновния.

Ако щете дори единият взел, или му дали пари от КТБ 1 млн., на другия му откраднали 1 млн. – Вежди Рашидов, и ги слагат на една плоскост. Не е все едно да загубиш един милион и да получиш 1 млн.

Грешно е, разбира се, и никога не съм го правил това – да кажа нещо, което не е правилно или не е добро, или дори само нарушение да има, не престъпление, много внимателно ще проследя тези данни, това мога да ви уверя, защото решенията в случая са много тежки и то в много кратко време преди избори.

Така, че мога само да ги уверя, че винаги в ГЕРБ сме вземали правилните решения, верните решения. Това, че другите са маскари нас не ни оправдава, това, че там като вземеш предприятия или вземеш апартамент е нещо нормално", каза още Борисов.

Той допълни, че това е морален въпрос, а не е дали всичко е вярно.

"Внимателно слушах секретаря на президента. По-ниско ниво, но го слушах. Той казва неща, които президентът не би искал да каже. И аз тогава се удивих, когато каза – ГЕРБ били за „Грипени”, а те били за F-16. Но тръгнали да купуват „Грипен”, защото ГЕРБ така искали. Така звучеше гори-долу. Още тогава се замислих, че правят рязък завой в посока F-16. Цветанов трябва да се замисли откъде дойде тази атака по това време, можеше да дойде след изборите, можеше да дойде по-рано, но това дето се вика пак не ни оправдава".