Британският премиер Борис Джонсън, който беше критикуван за бавната си реакция срещу пандемията, призна, че страната е можела да направи някои неща по различен начин.

В изявление пред Би Би Си той обеща да има разследване за това как се е справил с кризата, но не сега, а след време.

"Може би имаше неща, които трябваше да направим различно, и разбира се, ще дойде време да разберем какво точно е трябвало да направим или сме направили различно", коментира той. 

На въпрос защо националната карантина е дошла прекалено късно той отговори: "Когато слушате учените, въпросите, които току-що сте задали, са всъщност много отворени въпроси, що се отнася до тях". Джонсън каза, че онова, което правителството не е успяло да разбере в ранния етап на пандемията, е обхватът на асимптомното предаване на вируса между хората.

Ройтерс припомня, че един член на групата научни консултанти на правителството е казвал, че ако карантината във Великобритания бе наложена седмица по-рано, броят на смъртните случаи в кралството би бил два пъти по малък. Пред Би Би Си днес Джонсън заяви, че кабинетът се е придържал към съветите на учените "като лепило".