Британският премиер Борис Джонсън се връща на работа. Снощи той е пристигнал на „Даунинг стрийт“ 10, след като две седмици се възстановяваше от COVID-19 в резиденцията си в провинцията.

Джонсън прекара три дни в интензивно отделение и продължава да е под медицинско наблюдение, но се очаква днес да ръководи редовния брифинг на правителството.

Сред Консерваторите назрява натискът за облекчаване на мерките за социално дистанциране, заради икономическите щети, които нанасят.

Британският премиер благодари на британците за спазването на карантината, завръщайки се на работа днес, след като се възстанови от сериозна коронавирусна инфекция, предаде „Ройтерс“.

„Това е най-голямото предизвикателство, пред което се е изправяла нашата страна след Втората световна война, заяви той пред премиерската канцелария на „Даунинг стрийт“ 10.

Премиерът подчерта, че няма да рискува да премине втора вълна на заболели от коронавируса и заяви, че не знае кога мерките ще бъдат разхлабени.

„Няма да захвърля саможертвата на британския народ, като разхлабим ограниченията твърде бързо. Знам, че е тежко. Искам да задвижа икономиката колкото се може по-бързо“, коментира министър-председателят.

По думите му настоящата ситуация представлява висок риск за гражданите.

Междувременно, жертвите на коронавируса в Обединеното кралство надхвърлиха 20 700 души. Заразените са над 152 хиляди.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!