Британският премиер Борис Джонсън заяви пред украинския президент Володимир Зеленски, че ще предостави повече военна подкрепа на бившата съветска република в следващите дни, съобщи днес говорител на неговия кабинет, цитиран от Ройтерс.

От своя страна Зеленски информира Джонсън за съпротивата на Украйна срещу продължаващата руска инвазия, съобщи говорителят на "Даунинг стрийт" 10.

"Премиерът информира президента Зеленски за военната подкрепа, която Обединеното кралство изпраща на Украйна, и се ангажира да изпрати повече в следващите часове и дни".

Днес стана известно, че Великобритания ще бъде начело на международните усилия за отстраняване на Русия от световната полицейска агенция Интерпол, заяви министърът на вътрешните работи Прити Пател.

"Днес украинското правителство поиска руското правителство да бъде временно отстранено от членство в Интерпол и ние ще ръководим всички международни усилия в тази насока", заяви Пател пред парламента.

Лондон посъветва британските граждани да не пътуват до Русия поради липсата на полети и засилената икономическа нестабилност.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!