Екипът на специалния прокурор Робърт Мълър, разследващ евентуален сговор между предизборния щаб на президента Доналд Тръмп и Русия, е получил неправомерно хиляди имейли. Това предаде Ройтерс, като цитира писмо на все още действащата организация "Тръмп за Америка", създадена преди година за улесняване на прехода на новоизбрания президент към встъпване в длъжност.

В писмо до комисии на Конгреса Кори Лангхофер, съветник на преходния екип "Тръмп за Америка", заявява, че специалният прокурор Мълър е получил неправомерно имейлите. Той не се е обърнал към преходния екип, а към държавната Агенция за административно обслужване. Нейните служители са предоставили неправомерно десетки хиляди имейли.

След победата на Тръмп на президентските избори и до встъпването му в длъжност преходният му екип използваше оборудването на Агенцията за административно обслужване, която помага за управлението на бюрокрацията в САЩ, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

Обвиненията спомагат за нарастване на напрежението между поддръжниците на президента и екипа на Мълър, който проучва предполагаемата намеса на Русия в изборите в САЩ, както и дали Тръмп или някой от неговия екип се е наговарял с Москва.