Бившият президент на Бразилия Жаир Болсонаро е приет в болница във Флорида, предаде Ройтерс, като се позова на източник, близък до неговото семейство.

В медиите се появиха съобщения, че Болсонаро е бил приет с "болки в корема". Според източника състоянието на бившия президент "не е тревожно".

Болсонаро бе приет в болница на фона на натиска от страна на конгресмени върху президента на САЩ Джо Байдън да извади бившия президент от самоналоженото му изгнание във Флорида. Вчера симпатизанти на Болсонаро атакуваха сгради на държавни институции в столицата Бразилия.

"Намираме се в неизследвана територия (по отношение на визата на Болсонаро)", заяви пред Ройтерс американски представител, поискал да остане анонимен. "Кой знае колко дълго ще остане", каза още служителят, цитиран от БТА.

Съветникът на Байдън по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан заяви пред репортери, че Вашингтон не е получавал официални запитвания за визовия статут на Болсонаро, който пристигна в САЩ два дни преди официалното си оттегляне от президентския пост.