Бивша годеница на Чарли Шийн заведе срещу него дело за ХИВ статус, съобщи Ройтерс.

Скотин Рос обвинява актьора в нападение, непредпазливост и емоционален дистрес, като посочва, че са правили секс поне пет пъти преди той да й каже, че е заразен с вируса ХИВ. Тя твърди също, че актьорът я е накарал да направи аборт, след като забременява от него през 2014 г.

Скотин Рос обвинява също Чарли Шийн, че многократно я е ритал и душил през едногодишната им връзка.

Чарли Шийн и Скотин Рос се запознават през ноември 2013 г., когато тя е порно актриса, изявяваща се под името Брет Роси. Тогава тя се съгласява да прави секс с него за 10 000 долара. Той й казва, че е ХИВ позитивен, когато тя намира лекарствата му. След това двамата се влюбват и правят необезопасеен секс "като нормална двойка". Сгодяват се през 2014 г.

Адвокатът на Чарли Шийн Мартин Сингър каза, че актьорът енергично ще оспори обвиненията и има много свидетели в своя подкрепа.

Скотин Рос иска да получи обезщетение, чиято сума не се уточнява. През ноември, когато разкри, че е ХИВ позитивен, Чарли Шийн каза, че от години го изнудват хора, заплашвайки да огласят тайната му. Той изглеждаше подготвен и за серията дела, които ще бъдат заведени срещу него.