Примирието в Алепо се провали. В източните части на града се водят ожесточени сражения, като Русия очаква бунтовниците да се предадат до три дни. Международната общност призова за незабавно прекратяване на огъня, тъй като в обсадените квартали има десетки хиляди цивилни.

Сирийската армия с подкрепата на съюзниците си възобнови обстрела на източните квартали на Алепо след размяна на взаимни обвинения с бунтовниците за това, кой първи е нарушил примирието. Сраженията блокираха и евакуациите, което предизвика вълна от апели за помощ на жители на Алепо.

ООН оприличи действията на режима и съюзниците на Асад като военни престъпления и призова силите на режима да се отнася хуманно с хората, които залавят или се предават.

В освободените вече територии, стотици жители на Алето щурмуваха складове за храна на въоръжените групировки, които досега умишлено пречеха на евакуациите, за да използват цивилните граждани като жив щит.

Десетки хиляди бежанци от града ще бъдат настанени в палатков лагер в покрайнините.

Еакуацията на хората от Алепо се бави по неизвестни причини. Извозването трябваше да започне в 5 ч. местно време, но нито един от изпратените от правителството автобуси все още не е потеглил, твърдят очевидци.

ООН съобщи, че не участва в евакуацията, но "остава в готовност" да помогне на ранените, децата, жените и възрастните да напуснат опустошения град.

Турският президент Ердоган призова за незабавното осигуряване на хуманитарен коридор от Алепо.

Блокираните в Алепо жители се страхуват от репресии и молят за помощ в социалните мрежи. ООН вчера съобщи, че получила информация за масови екзекуции на цивилни в превзетите от сирийската армия райони на Алепо. Москва и Дамаск отхвърлят истинността на тези твърдения.