Светът и Турция гледат към Истанбул. Утре милиони ще гласуват за втори път за кмет на мегаполиса.

Изборът е между кандидата на Ердоган и кандидата на опозицията.

Предизборната кампания на управляващите в Байрампаша се провежда в сватбен салон и е наистина като сватба. Събитието се води от вътрешния министър Сюлейман Сойлу и всички се блъскат, за да си направят селфи с него.

Питаме го кой ще спечели:

Ще признаете ли всеки резултат от изборите, какъвто и да е той?

„Да, не намирам за правилно да ми задаваш подобен тип въпроси, но Турция признава всички резултати. На предишните избори имаше манипулация. Ако срещу теб осъществят такава манипулация, няма ли да протестираш. Ние протестирахме и правосъдието прие този протест”, заяви Сюлейман Сойлу, министър на вътрешните работи на Турция.

На вечерята са поканени всички членове на управляващите в секционните избирателни комисии. Активистите посрещат въодушевено антиамериканските послания.

Най-важна роля в агитацията имат жените.

„Не е останала врата, на която да не сме почукали, не е останал човек, с когото да не сме говорили и стигнали”, каза Гюлшен Кадеш, председател на женската организация на АК парти в Байрампаша.

Снимка: EPA

Опозиционният кандидат закрива кампанията в квартал „Султанбейли”, където основно живеят кюрди.

„Дръжте главите си високо изправени и никога не се прекланяйте аз тръгнах на път, за да спечеля любовта и уважението и днес виждам, че те спечелиха”, заяви Екрем Имамоглу, кандидат за кмет на опозицията.

Кампанията приключи днес в 17 часа. Гласуването 24 часа по късно.