За голфърите оставането далеч водата може да бъде разликата между победа и загуба, но на едно голф игрище в Австралия това може да е разликата между живота и смъртта.

Един от клубовете в Куинсланд се гордее с членове, каквито няма никъде другаде – акули бикове. Езерото на голф игрището се намира на 14 километра от Тихия океан, което прави появата им в него още по-мистериозна.

Въпреки че предпочита топлите води по целия свят, бичата акула имат органи, специално адаптирани да задържат сол, което им позволява да плуват и в сладководни води - нещо, което би било фатално за други акули поради загуба на натрий.

През годините са се носели слухове за акули в езерото, но не е имало достоверни доказателства. Но това е само до 2011 година, когато един от служители заснема първото видео на големите риби и го публикува в YouTube.

Близо 13 години по-късно то вече е гледано повече от 2,3 милиона пъти. Голф клубът използва изображение на акула в логото си, а курсът за млади играчи се казва „Академия за млади акули“.

За разлика от други трасета за голф, които си имат змии или крокодили, акулите в Карбрук не изискват особена ангажираност от страна на служителите. Взети са само две мерки – поставянето на табели, че плуването е забранено, както и прекратяване на договорите с водолази, които са вадели топките от езерото.

Причината за появата на акулите в езерото са големите наводнения в района. Те са свързали близката  река Логан с езерото до голф игрището. През 2013 година има нова серия наводнения, а след тях акулите все по-рядко са забелязвани и вероятно са отплували. Две от тях са били открити мъртви.

Наводненията през 2022 година връщат надеждите на месните, че акулите ще се върнат в езерото, но все още такива не са открити.