Странен начин за наказание измисли американец, съобщават медиите зад океана.

Кевин Брукс накарал 12-годишния си син да се разхожда в продължение на 8 часа, носейки надпис: „Бездомен. Не слушам родителите си”. Публичното наказание било използвано, за да може младият Кени да се научи никога повече да не нарушава вечерния си час.

В уикенда преди наказанието Кени се надявал, че ще може да остане да спи при един от приятелите си. Когато обаче съобщил новината на баща си, мъжът никак не се зарадвал и наредил момчето веднага да се прибира. Така младежът изпуснал с половин час времето за прибиране и вместо в 8:30, се прибрал у дома в 9 часа.

Стриктният баща оправдал постъпката си с обяснението, че след като плаща всичко на сина си, той трябва да изпълнява казаното му: „Ако искаш да бъдеш възрастен, ще седиш навън и ще си възрастен”, казал на детето си Брукс.

Мъжът и момчето се разхождали по улиците на квартала от 9 сутринта до 5 часа след обяд. Бащата обаче не бил суров докрай, защото допускал почивки на всеки два часа. Дори включил закуска и обяд.

Попитан защо не използвал някой от добре изпитаните методи, като например да вземе телевизионната игра на сина си, Брукс отвърнал, че това нямало да свърши „нищо добро”. Мъжът казва, че полицаите, дошли на проверка, всъщност го похвалили за постъпката му.

Медиите зад океана припомнят и още един подобен случай. По-рано тази година баща от Денвър накара детето си да застане на улицата с надпис, защото го хванал да краде от братовчед си. Табелата гласяла: „Аз съм крадец. Взех пари от член на семейството”.