Бизнесменът и бивш италиански премиер Силвио Берлускони разгневи представителите на месната индустрия на Апенините, след като се появи във видео, в което „спасява” агънца и призовава за вегетарианска трапеза на Великден, съобщава РИА „Новости”

Видеоклипът на италианската Лига за защита на околната среда, в който Берлускони прегръща и храни агънца с биберон стана много популярен в мрежата. Политикът е сниман на фона на надпис „Защитавай живота, избери вегетариански Великден”.

Агнешкото месо за Великден е част от традицията в Италия, но през последните години я спазват все по-малко хора заради икономическата криза и активните действия на защитниците на животните.

„Невероятно е, но с деловите си умения той нанася щети на месната промишленост и се опитва да получи подкрепата на любителите на животни” изтъква в съобщение италианската организация на производителите на месни продукти „Асокарни”.

През 2016 година редица вестници в Италия съобщиха, че Берлускони е станал вегетарианец. Самият политик каза, че никога не е заявявал подобно нещо, но избегна категоричен отговор на въпроса дали още яде месо.