Силвио Берлускони се върна днес към политическите занимания след приключването на наказанието му за данъчни измами с поява на предизборен митинг, но се спъна и падна от подиума, предаде ДПА.

Бившият италиански премиер завърши речта си в североизточния град Генуа в подкрепа на Джовани Тоти, кандидата на неговата партия "Форца, Италия" за регионалните избори на 31 май, и отдалечавайки се от подиума, се спъна и падна на земята.

След като се изправи не без чужда помощ, остроумният 78-годишен Берлускони повдигна малката платформа, на която бе стъпил, и я показа на публиката: "Явно е била сложена от левицата".

Замесеният в множество скандали политик беше осъден на четири години затвор за данъчни измами през април 2013 г., но благодарение на няколко амнистии присъдата му бе сведена в крайна сметка до по-малко от година обществено полезен труд.

През април съдия обяви, че Берлускони е изтърпял наказанието си и възстанови правото му да пътува в чужбина и да гласува в избори. Остава обаче забраната да се кандидатира за изборни длъжности до ноември 2019 г.