Скандалът във Ватикана след ареста на папския иконом продължава да се разраства. Вихър разтърси Божия дом, но няма да го събори, така папа Бенедикт XVI коментира обвиненията към свои приближени за шпионаж и изнасяне на тайна информация.

Два дни след като бе арестуван, икономът на папата проговори и се очакват нови арести. Разпитани от магистратурата на Ватикана са и други лица, между които и една жена, чиято самоличност е неизвестна, но се знае че е в близкото обкръжение на Светия отец, придружавала го в пътуванията му. Замесени били висши служители на църквата и не се изключват нови арести.

В дома на задържания иконом била намерена шпионска техника, част от личната кореспонденция на Бенедикт XVI и огромно количество документи на банката на Ватикана.
Икономът работел за папата от 2006 год. За последните месеци от Ватикана са изтекли документи и информация, довела до оставки в елита на Църквата. Наблюдатели на делата в Светия престол смятат, че става въпрос за свирепа борба за власт сред кардиналите.