Холивудският актьор и режисьор Бен Афлек сподели публично за борбата си с алкохола, предадоха световните агенции. Той публикува пост в „Инстаграм”, с който обяви, че е преминал 40-дневно лечение в клиника за алкохолици.

„Подкрепата, която получих от семейството ми, колегите ми и моите фенове, означава много повече, отколкото мога да изрека. Даде ми силата и подкрепата да говоря за болестта ми с други хора. Борбата с всяко пристрастяване е трудна и продължава цял живот”, пише носителят на награда „Оскар” в изявлението си.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ben Affleck (@benaffleck) on

През август актьорът постъпи в клиника за лечение от алкохолна зависимост, подкрепен от актрисата Дженифър Гарнър, с която са разделени от 2015 г. Двамата имат три деца.

Зависимостта на Афлек не е изненада за Холивуд. Правил е два неуспешни опита да се справи с проблема - през 2001 г. и 2017 г.

Афлек е споделял колко му е трудно да преодолее това пристрастяване – наследствено в семейството му. Баща му и брат му Кейси Афлек също са имали такива проблеми.

„Бен е алкохолик. Повечето ми дядовци са алкохолици. Баща ми е алкохолик, от най-лошите, но от 30 години е трезвен. Аз не пия от около шест години”, сподели Кейси Афлек миналия месец в телевизионното предаване „Ентъртейнмънт тунайт”.