Белият дом оспори твърденията на бившия директор на ФБР Джеймс Коми, че президентската администрация е разпространила лъжи по негов адрес и го е оклеветила, предаде Асошиейтед прес.

"Със сигурност мога да кажа, че президентът не е лъжец", заяви лаконично говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс.

Тя даде да се разбере, че президентът Доналд Тръмп е ангажиран с това изборите в Съединените щати да бъдат честни и защитени от външна намеса, предаде Ройтерс.

Самият Тръмп се въздържа от коментари в Туитър по време на изслушването на Коми, отбелязва ДПА.

Адвокатът на американския президент Марк Касовиц пък заяви, че Тръмп не е молил Коми за лоялност и не му е намеквал да спре разследването срещу бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин

„Президентът никога не е насочвал или намеквал на Коми да спре да разследва когото и да било, включително и Майкъл Флин”, каза Касовиц.

Малко след близо 3-часовото изслушване Доналд Тръмп заяви пред активисти на Републиканската партия: „Ние сме под обсада, но ще излезем от нея по-големи, по-добри и по-силни”.

Политическите наблюдатели в Съединените щати констатират, че интересът към изслушването е бил не по-малък от интереса към големи спортни събитията като Супербоул и баскетболното първенство.