От днес – 21 юни, Белгия премахва ограниченията по линия на коронавирусната пандемия за влизащите в страната български граждани, съобщиха от Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Брюксел нашата страна вече фигурира в списъка със страни от „зелена зона“ за пътуване. За пристигащите от тези държави отпада задължението за представяне на отрицателен тест, документ за ваксинация или за преболедуване на COVID-19 при пристигане в страната и не се налага карантина.

В сила обаче остава изискването за попълване на Формуляр за локализация на пътниците.

Всички граждани, пътуващи за Белгия със самолет, кораб, автобус или влак, трябва да попълнят и изпратят по електронен път в рамките на 48 часа преди пътуването (но не по-рано от 48 ч. преди пристигането си в Белгия), формуляр Passenger Locator Form (PLF), достъпен на адрес ТОЗИ адрес.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Брюксел на следните телефони: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и на дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: + 32 473 981 042.