42-годишен мъж прегърна биологичната си майка за първи път, след като е отвлечен още като бебе от работници в болницата в чилийската столица Сантияго, съобщава Фокс Нюз.

„Здравей, мамо. Много те обичам“, каза Джими Липърт Тайдън на Мария Анджелика Гонзалес, когато двамата се срещнат за първи път през август във Валдивия, Чили.

Снимка: Nos Buscamos/Instagram

Преди 42-години работници в болницата, в която е роден Джими, съобщават на майка му Мария, че той е починал. 

„Сине, нямаш представа колко океани от сълзи съм изплакала за теб. Колко нощи съм била будна, молейки се на Бог да ми позволи да живея достатъчно дълго, за да разбера какво се е случило с теб”, каза Мария. 

От април 42-годишният мъж започва да издирва биологичните си родители. Тогава решава да си направи ДНК тест, който показва, че той е 100% чилиец. Чрез този тест той открива и свой първи братовчед. Джими се свързва с него и му изпраща трите имена на биологичната му майка, а след това се свързва с нея. 

Мария Гонзалес обаче в първия момент решава, че това е измама с цел финансова облага. Но след като Джими изпраща негова снимка, тя решава да се срещне с него.

Преди 42 години бебето се ражда в болница в Сантяго малко и е поставено в кувьоз, а Мария е помолена да напусна болницата в Сантяго. Когато се връща, за да вземе бебето си, ѝ е казано: "Бебето ви е починало, а тялото му е изхвърлено".

Така той става поредният случай на фалшиво осиновяване, извършено по време на 17-годишното управление на генерал Аугусто Пиночет.

Джими се събира с биологичното си семейство, като пътува до Чили заедно със съпругата си Йохана и двете си деца на 5 и 8 години.