Единайсетмесечно бебе бе извадено живо, но в тежко състояние изпод развалините на срутената част от жилищна сграда в руския град Магнитогорск. Неговите родителите са оцелели, както и тригодишният му брат.

 

Снимка: EPA

Детето е било откарано с линейка до болнично заведение за реанимация. Лекари дадоха положителна прогноза, че животът на момиченцето ще бъде спасен, съобщи ТАСС, цитирана от БТА. Детето е оцеляло при срутването благодарение на креватчето и топлите дрешки.

Жертвите на трагичния инцидент вече официално са девет, след като бе потвърдена смъртта на осми загинал. Тялото му бе извадено от развалините сутринта, а по-късно през деня спасителите извадиха и тялото на жена. В неизвестност са над 30 души.

Снимка: EPA

На 31 декември рано сутринта в един от входовете на 10-етажен блок стана експлозия и предизвика срутване. Според руския Следствен комитет вероятната причина за взрива е изтичане на битов газ.

Трагедията се е разиграла преди разсъмване, когато повечето от обитателите на сградата са спели.

Жителите на града са организирали спонтанно импровизиран мемориал близо до сградата, където носят цветя, новогодишни играчки и свещи в памет на загиналите. Някои казаха, че носят подаръците, които са купили за Новата година. Много хора стояха тук през целия ден въпреки студа и наблюдаваха как спасителите разчистват развалините. Много от тях видяха как беше извадено бебето.

В същото време, 13 души пострадаха при рухване на дървен мост в парка "Горки" в Москва. Кадри, публикувани в социалните мрежи, показват точния момент на инцидента.