Въпреки напрегнатата обстановка около президентските избори в Съединените щати, президентът Барак Обама направи своето позитивно обръщение и окуражи всички американски граждани.

„Помнете, каквото и да се случи, Слънцето отново ще изгрее на сутринта, а Америка все още ще е най-великата нация на Земята”. Това каза Обама в кратката си реч, публикувана в туитър страницата на BuzzFeed.

„Нека признаем, това бяха уморителни, стресиращи и понякога напълно откачени избори за всички нас”, коментира президентът и припомни, че и преди е имало оспорвани президентски битки в САЩ, които са разделяли обществото, но те са направили американската нация още по-силна.

„Именно това прави Америка специална – въпреки че невинаги прогресът е гарантиран, всеки от нас има властта да избира сам пътя си, не само в дни като днешния, но и във всеки друг.

В края на обръщението си Барак Обама посъветва всички американски избиратели да гласуват не само на президентските, но и на всички останали избори и да не спират да се информират по важните проблеми. Той призова своите сънародници да не гледат един на друг като на републиканци или демократи, а като на американци.