В Лондон има полиция навсякъде, в небето кръжат хеликоптери, но снощи имаше паника и усещането, че никой не е в безопасност. Това разказа българката Добрияна Тропанкева, която живее до „Лондон бридж”, където снощи беше извършена терористична атака.

Бял микробус се вряза в пешеходци на „Лондон бридж”, а по-късно нападателите атакували с нож хора в заведение на пазара „Бъроу”. По последни данни жертвите са 6, а ранените 30. Полицията съобщава, че е застреляла трима от нападателите.

Добрияна Тропанкева се е прибирала снощи от концерт с метрото. Метростанцията при „Лондон бридж” е била затворена вече. Трябва да има голям инцидент, за да се затвори такава голяма станция, коментира Тропанкева.

Тя е видяла блокираните от полицията улици около мястото на атентата и уплашени хора. На всички им се е налагало да се придвижват пеша

И ние можехме да сме там, ако бяхме взели метрото по-рано, казва българката.

Хотели са дали подслон на хора в центъра на Лондон, които не са имали възможност да се приберат.

По думите на Мария Спирова, която също живее в Лондон, животът в града е продължил снощи в нормален ритъм извън периметъра на терористичната атака.

Според нея атаката ще повлияе на предстоящите парламентарни избори във Великобритания на 8 юни. 

Тя припомни, че настоящият премиер Тереза Мей е сред привържениците на Брекзита като мярка срещу мигрантите, а много хора смятат, че именно мигрантската политика е довела до атентатите.

Посланикът ни Лондон Константин Димитров съобщи пред bTV, че няма данни за пострадали българи при нападението снощи.