Българин е пострадал при инцидента в Германия, който властите разследват като терористичен акт. 9 души пострадаха, след като камион помете няколко леки коли в град Лимбург.

По информация на германската полиция, българският гражданин е получил леки наранявания, оказана му е медицинска помощ, след което е бил освободен от медицинско наблюдение.

Камионът е управляван от 32-годишен сирийски гражданин. Той също е ранен при инцидента и е задържан. По данни на разследването тежкотоварният автомобил е откраднат.  

Шофьорът пристига в Германия с голямата бежанска вълна през 2015 г. Познат е на полицията за нанасяне на телесна повреда, притежание на наркотици и кражби, но не и като екстремист.

Според очевидци е викал "Аллах" по време на задържането му. Разрешението за престой на сирийския гражданин в Германия е изтекло преди седмица. Специални части претърсваха жилища в Лимбург, от които са иззети мобилни телефони и стикове.

Генералното ни консулство във Франкфурт е във връзка с германските власти и при необходимост е готово да окаже съдействие на български граждани.