България, Турция и Узбекистан са сред най-популярните задгранични дестинации за руснаците, които планират ваканция през август. Освен това гражданите на Руската федерация активно резервират билети за август до Грузия, Малдивите, Гърция, Черна гора, Молдова и Кения.

Това показва проучване на услугата за планиране на пътувания OneTwoTrip, цитиранo от TACC.

„Увеличаването на популярността на България е естествено: тази европейска държава има отлични курорти и засега няма толкова много туристи. А въздушният трафик със страната бе възобновен едва в края на юни и едва след като се изгради маршрутната мрежа, пътниците започнаха да се вглеждат внимателно в тази посока. Турция винаги е в топ търсенията и особено през лятото, когато мнозина почиват с цялото семейство“, обясняват от компанията.

Тя анализира резервациите на своите клиенти с отпътувания от 1 август до 31 август, направени преди 15 юли, в сравнение с тези, направени преди 15 юни за месец юли.

Русия е една от страните с най-много случаи на коронавирус от новия индийски вариант. Там тече и усилена кампания за ваксиниране, като на места дори служители, които отказват имунизация, са освобождавани от работа. За последното денонощие има лек спад на заразените, а в цялата страна инфектираните са 6 милиона души.

Междувременно стана ясно, че медицинска сестра в Краснодарски край е правела фалшиви сертификати за премината ваксинация.

В тези удостоверения тя е вписала невярна информация за извършените имунизация. Разкрити са 51 случая на фалшифициране. Установено е, че тя е получавала и пари за подправените документи.