Подкрепа за недоволството у нас и от чужбина. Българи от 15 града на няколко континента са анонсирали протестни акции за тази вечер.

Снимка: btvnovinite.bg

Денят започна с онлайн демонстрация на наши сънародници в Австралия и Нова Зеландия. Вечерта те издигнаха искания за оставка на правителството и главния прокурор, като се обявяват против свикването на Велико народно събрание.

За 55 ден се провежда и ежедневният протест пред посолството ни в Лондон.

Българи протестират днес и в Кипър, Норвегия, Хага, Виена, Брюксел, Кьолн, Берлин, Отава, Ванкувър и Торонто. Чикаго също ще се включи виртуално в протеста.

„Аз съм за обединяването на българската енергия от всички краища на света. И всеки един малък глас е огънче в общия огън. И смятам, че не трябва да се поставя въпроса за право и безправие. Всички ние, които носим българския ген в себе си, сме за България и я обичаме еднакво, даже може и повече“, заяви един от демонстрантите.

Снимка: btvnovinite.bg


Организацията на протестното движение зад граница подчертава, че акциите са безпартийни.

Група българи, живеещи в Белгия, посетиха днес централата на Европейската народна партия в Брюксел. След като им беше отказана среща, те оставиха официално писмо до лидерите на ЕНП. Написаха „Оставка“ в книгата за посетители на централата на това политическо семейство.