Бъдещите служители на руската Федерална служба за сигурност (правоприемник на бившето КГБ - б.а.) ядосаха московчани с абсолвентския си бал, предава РБК.

Възпитаниците на академията на ФСС си наели 30-ина джипа Мерцедес G-Klasse и си организирали автокортеж по улиците на столицата. Абсолвентският бал бил заснет подобаващо, а резултатът бил клипче, качено в социалните мрежи.

За разлика от официалния видеоклип в „Ютюб” изобилстват видеокадри от действителното придвижване на автомобилите, което било съпроводено от множество нарушения на Закона за движение по пътищата.

Освен това се стигнало до редица скандали с шофьорите на останалите автомобили. А Москва е известна със своите задръствания и подобни кортежи в стил "Мутра по заместване" хич не са по вкуса на средностатистическите жители на града.

Властите ще разследват инцидента, а абсолвентите са заплашени с уволнение. Причината е, че мнозина са разкрили самоличността си в социалните мрежи, като са публикували коментари или са се тагвали на клипчета с кортежа.