Атентат е бил извършен срещу Красимир Каменов-Къро в Южна Африка, научи bTV неофициално от свои източници. По първоначална информация при атака на къщата им в Претория са убити той, съпругата му, икономката и охраната му.

Засега българските власти отказват официална информация.

Според изданието „Таймс лайв“ на мястото на убийството са открити четири тела, за които се смята, че са на хора от български произход.

„Двама мъже и две жени на видима възраст между 40 и 50 години са открити с огнестрелни рани“, твърдят от местната полиция.

„На място има струпване на полицията, мотивът за убийството не е ясен“, казват още те.

Бизнесменът Красимир Каменов, по прякор Къро, беше обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол по искане на българските власти. Каменов се издирва по подозрения за заплаха за убийство, изнудване и убийство.

Той е обвиняем в подбудителството на бившия полицай Любомир Иванов, който беше застрелян в столичния квартал „Лозенец“ миналата година.

Официално бизнесът на Къри е свързан със зеленчукови борси и с паркинги. Неофициално името му се свързваше с контрабанда и наркотици. Къро се свързваше и с т.нар. "златен гьол" на ГКПП "Капитан Андреево".