Американският актьор и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер обяви, че напуска предаването „Звездни стажанти” заради американския президент Доналд Тръмп.

Именно милиардерът беше водещ на риалити предаването. След като стана президент, Тръмп непрестанно критикува „Звездни стажанти” заради слабия зрителски интерес.

„Всеки миг от работата ми достави голяма радост. Всички, от актьорите и снимачния екип до отговарящите за маркетинга, заслужават отлична оценка. Но тъй като Тръмп е замесен в шоуто, хората не искат да участват като зрители, спонсори или по някакъв начин да поддържат „Звездни стажанти”, заяви Шварценегер.

Той добави, че е получил много ласкави отзиви като водещ на шоуто, но според него името на Доналд Тръмп, който все още е изпълнителен продуцент на предаването, отблъсквало зрителите.

„Когато хората виждат, че Тръмп все още е замесен като изпълнителен продуцент и получава пари от шоуто, половината от хората започнаха да бойкотират „Звездни стажанти”, каза още Шварценегер.