Ариана Гранде завърна на сцената в Манчестър за своя благотворителен концерт. Не само това - почитането на паметта на загиналите и подкрепата за ранените се превърна в едно от най-емоционалните събития от началото на 2017 г.

Звездата от САЩ излезе на сцената пред десетки хиляди зрители с няколко от големите имена от музикалния бизнес: "Колдплей", Джъстин Бийбър, Фарел Уилямс, Кейти Пери, Майли Сайръс и други. 

Големият концерт се организира в името на загиналите и пострадалите в бомбената атака в Арена Манчестър, която се случи на 22 май, който отне живота на 22 души и рани повече от 100. 

Снимка: EPA

Мерките за сигурност са по-засилени от предвиденото и в следствие на терористичните атаки в Лондон тази събота.

Едни от първите, които излязоха на сцената, бяха Роби Уилямс и "Тейк Дет". Уилямс изпя своя сингъл от 1998 г. Strong ("Силен"), като песента бързо беше подета от публиката. Чухме и Angels, която той и вчера пя в памет на жертвите от Манчестър през сълзи на свое участие.

Фаръл Уилямс се поклони на сцената с думите: "Покланям се, защото, въпреки всички неща, които станаха тук, не надушвам или не чувам никакъв страх!".

"За мен най-важната отговорност, която имаме на цялата планета е да се грижим един за друг", каза Майли Сайръс.

Излизането на нейната приятелка Ариана Гранде буквално разтърси стадиона. Звездата разказа, че точно преди две години е провела на днешната дата първия си концерт в Манчестър. Споделила с мениджъра си, че след атентата просто не е можела да стои и да не прави нищо.

"Искам да ви благодаря, че дойдохте и че сте толкова силни", каза тя.

"Блек Айд Пийс" зададоха вечния въпрос Where is the Love?, a Ед Шерийн, Боно, Стиви Уондър, Дейвид Бекъм и ред други лица от музиката и шоубизнеса подкрепиха каузатяа на концерта със специални видео послания.

"Не е лесно винаги да избираш любовта, нали? Особено в моменти като тези. Може да е най-трудното нещо, но любовта побеждава страха и омразата. Любовта, която избирате, ви дава сила и това е най-мощното, което имаме", каза Кейти Пери.

"Искам да използвате този момент, за да почетете тези, които загубихме. Обичаме ви толкова много... Към семействата - обичаме ви толкова много!", каза в края на своя сет Джъстин Бийбър.

След него излязоха "Колдплей", Лиъм Галахър от "Оейсис" и др.

Буквално за минути по време на концерта бяха събрани стотици хиляди долари дарения за пострадалите.