Андреас Лубиц е търсел смъртоностни лекарства в интернет, предаде Associated Press. Според разследването това е показателно, че пилотът е обмислял самоубийство много преди да разбие полета на Germanwings във френските Алпи.

Прокурорът от Дюселдорф Кристоф Кумпа потвърди в петък пред немски медии, че Андреас Лубиц е търсил онлайн начини да се сдобие с калиев цианид, валиум и смъртоностни комбинации от различни лекарства.

Разследването е установило, че Лубиц е търсел варианти да остави „предписание” какво да се случва с тялото му ако сам не може да вземе решение. Този тип завещание се използва в случаите, в които даден човек или пациент е в медицинско състояние, което не му позволява да взима решения. Лубиц е търсел варианти за това в деня преди катастрофата на 23 март.

Тази информация е намерена в таблет, използван от Лубиц. Той е провел множество търсения в интернет, сред които „проблеми със зрението”, твърдят следователите.

Преди катастрофата Лубиц е посетил доктор седем пъти за един месец, като три от тези посещения са при психолог. Някои от докторите са сметнали, че пилотът не е годен за работа, но не са подали информация до авиокомпанията заради докторската тайна.