Жителката на щата Калифорния Джоан Фино подаде съдебен иск срещу веригата ресторанти за бързо хранене "Макдоналдс" за 2 милиона долара обезщетение. Причината - опарила се с кафе в едно от заведенията й.

74-годишната жена твърди, че по вина на компанията тя се заляла с горещата ободрителна напитка и получила изгаряне втора степен. Инцидентът станал преди една година в калифорнийския град Кловис.

Възрастната дама посетила заведението на "Макдоналдс", което обслужва автомобилисти, без да напуснат возилото си. Но получавайки чашата с кафе от сервитьорката, тя я заляла зад волана. Вследствие на болката и стреса, Джоан започнала да страда от безсъние.

Този случай напомня за историята, случила се през 1992 година. Тогава 79-годишна жителка на щата Ню Мексико Стела Либек, която също се опарила с кафе, успя да осъди "Макдоналдс" за почти три милиона долара. Скоро след това се появи приза на нейно име, "Наградата Стела", която се връчва всяка година на хора, спечелили най-невероятни и нелепи съдебни процеси.