Непознат състрадателен човек, вярващ, че има мисия на този свят, подари нов дом на семейство, пострадало след урагана Санди. Разказът за мъжа, успял да върне детските усмивки на Коледа, е на АП.

За семейството Трой дните след бедствието се превръщат в истински кошмар. Два дни след бурята тяхната къща става необитаема, а бащата на три деца Крис не знаел как да съобщи съкрушителната новина на близките си.

Семейството прекарало първата седмица с роднини в Къненктикът. Кери Ан, която имала непостоянна работа и съпругът и Крис, пожарникар по професия, успели да намерят стая в хотел за седмица. Двойката обаче нямала никаква идея къде ще отидат те и децата им след това. Всичките алтернативи пред тях били загубени.

Проблемите на семейството не свършили с липсата на дом. Едно от децата им, 12-годишният Конър, страдал от животозастрашаващо мускулно заболяване. В бурята той изгубил инвалидната си количка, а кислородното му оборудване и други медицински консумативи били повредени от водата. Детето мечтаело да отиде до Дисниленд, но мечтата му не можела да се осъществи… за момента.

За няколко часа обаче тъмните облаци, надвиснали над семейство Трой, се разпръснали.

В лицето на спасител се явил 51-годишният бизнесмен Доналд Дениян. Той изявил желание да помогне на нуждаещо се семейство, като преди това се допитал до местния свещеник за избора си.

Самарянинът бил на косъм от смъртта цели три пъти – преживял ловен инцидент, когато е на 16, открит му е рак на простата, когато е на 36, а през 2011 е ранен тежко след друг сериозен инцидент. След всичко случило му се бизнесменът решил, че има причина, заради която Господ го иска на Земята.

Така Дениян създава фонд, който нарича „Господ е добър”.

Семейството с радост се съгласило на помощта, която предложил бизнесменът. Крис си помислил, че странникът щял да плати за нов генератор или нещо подобно. Непознатият обаче бил готов на много повече.

Дениян обещал да построи на ново тяхната къща, като им позволи да поставят всякакви съоръжения, включително такива, които ще помогнат на малкия Крис да се придвижва по-лесно с инвалидната си количка.

Пътешествието до Дисниленд се осъществило. Малкият Конър никога не се бил чувствал по-щастлив. Когато семейство се прибрало в новата си къща, тя била дори по-добра от предишната - по-голяма и по-просторна.

Два месеца след бурята, която разрушила живота им, надеждата най-сетне се върнала обратно в дома на семейство Трой. А благодарността им към човека, който направил възможна тяхната Коледа с истинска елха и подаръци, остава безкрайна.