Жител на Сан Диего, Калифорния, смая пазаруващите в местен супермаркет, след като отиде на пазар с маска и качулка на Ку-клукс-клан, съобщават местни медии.

Снимки на мъжа се появиха в социалните мрежи, но за момента той остава неидентифициран.

Още с влизането си в магазина, той бил помолен от служителите да свали качулката и маската – символи на нелегалната расистка организация, но мъжът отказал. Той махнал качулката чак накрая на пазара си преди да напусне търговския обект.

„Много беше шокиращо. Това е притеснителен инцидент, който разтревожи не само нашите служители, но и нашите клиенти. Обсъждаме как да се справяме с подобни неприятни и неподходящи ситуации занапред“, написаха от търговската верига в официално съобщение.

Антисемитските прояви и тези на бял супремацизъм се преплетоха с протестите в Съединените щати срещу обявените мерки за справяне с кризата с COVID-19. На един от протестите, например, се появи жена с надпис „Arbeit Macht Frei” или „Работата ви освобождава“ – фраза, която виси на вратите на някои от нацистките лагери на смъртта по време на Втората световна война.