В bTV Новините в 19:00 предстои разказ за видимите и невидими рани, с които смъртта на един мъж в центъра на Минеаполис беляза американското общество.

В края на май тази година афроамериканецът Джордж Флойд се задуши по време на уличен арест. Кадрите и ужасът от смъртта му изправиха някои райони на Съединените щати на ръба на гражданска война, а виковете от протестите отекнаха в целия свят. Росен Цветков и операторът Петър Джанаваров се завръщат там, където започна всичко.

Снимка: bTV

За границата между силата на закона и престъпленията от омраза. За цвета на кожата и борбата за социална справедливост - отблизо в столицата на щата Минесота ще видим щетите и пострадалите от уличните безредици, съпроводени с палежи, стрелби и грабежи.

Снимка: bTV

Пред камерата на bTV ще застанат и близки на местни жители, убити от полицаи през последните няколко години.

Снимка: bTV

Как ще гласуват нашите сънародници на президентските избори в Съединените щати? Теодора Трифонова и операторът Добромир Иванов ни срещат с двама българи, които живеят в ключовия в надпреварата за Белия дом щат Уисконсин.

Снимка: bTV

И двамата живеят в предградие на Милуоки, но и имат коренно различни политически убеждения. Единият подкрепя кандидата на демократите – Джо Байдън, а другият – този на републиканците, Доналд Тръмп.

За мерките срещу пандемията от COVID-19 като политическа демонстрация. И за българската следа в един от така наречените колебаещи се щати, които ще решат изхода на битката за Овалния кабинет – гледайте тази вечер в централната ни емисия новини.