Остава седмица до президентските избори в САЩ на 3 ноември. Над 70 милиона американци са дали своя вот предварително. Това е повече от половината гласували на предишните избори преди четири години.

Кой е кандидатът на Републиканската партия – Доналд Тръмп

Бизнесмен и звезда с 24 роли в киното и телевизията – въпреки множеството сцени, на които стъпва през живота си, едно е сигурно – Доналд Тръмп винаги играе себе си. 

Какво обаче се крие зад блясъка на прожекторите? И кой е човекът, който не подбира битките си?

Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в Ню Йорк. След като насинява окото на учителя си по музика, 13-годишният Доналд е записан от баща си във военна академия.

По-късно учи икономика, а след като наследява семейния строителен бизнес, ударно го превръща в конгломерат на стойност над 3 млрд. долара. Само на 33 Доналд Тръмп  вече е сред най-богатите мъже в САЩ.

На президентските избори през 2016 г. Тръмп изненада дори и най-заклетите си фенове.

45-ият президент на Съединените щати влезе в Белия дом по същия начин, по който превзема бизнеса и политиката – с безрезервна вяра в собствените си способности.

След два развода и три брака той е баща на 5 деца и дядо на 10 внуци.

За 4 години в Овалния кабинет сякаш преобърна политическия живот в страната, а далеч от родината успя да създаде неочаквани приятелства.

В края на миналата година стана едва третия американски президент в историята, срещу когото е започвала процедура по импийчмънт.

Честно собствените му думи бяха най-сериозният му противник. Въпреки всички скандали обаче, Тръмп оцеля на поста си и обеща на почитателите си още 4 години в светлините на прожекторите.

Засега предварителните данни сочат, че преднината е за Джо Байдън.