Ще има промени в Конституцията на Република Северна Македония. Това каза лидерът на Демократическия съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети, който участва в управляващата коалиция в Скопие, цитиран от БГНЕС.

„Винаги съм бил оптимист. Дали някога съм звучал песимистично? Всичко, което съм казвал досега, след това става реалност. Дали има нещо, което съм казал и след това да не е ставало реалност? Ето днес ви казвам: „Ще има промени в конституцията“, заявява той пред местната телевизия 21.

Според него страната „не трябва да седи на два стола“. „Ще преодолеем всички препятствия преди членството ни в ЕС. Няма връщане назад“, твърди Ахмети.

Лидерът на ДСИ обаче отказва да съобщи кога точно ще бъдат приети промените в Конституцията.

„Дали те ще бъдат одобрени от 80 депутати или от всички 120 – това не знам. Премиерът Димитър Ковачевски иска всички 120 депутати да гласуват за промените в Конституцията“, казва той, цитиран от БГНЕС.

Припомняме, че Северна Македония трябва да промени своята конституция и в нея трябва да бъдат вписани македонските българите, за да може Скопие да започне преговори за членство в ЕС.