Албанският премиер Еди рама остана верен на стила си, като се появи с тъмен костюм и черни маратонки Адидас на среща със сръбския президент Александър Вучич и премиера на Северна Македония Зоран Заев в Охрид. 

Снимка: EPA

Еди Рама често е критикуван за стила си на срещите с колегите на високо равнище, където често се появява с костюм и маратонки. 

Снимка: EPA

Той се появи в костюм и маратонки и на лидерската среща "Стратегически диалог за Западните Балкани"  преди дни в Женева.

Снимка: EPA

В Охрид вчера и днес се провежда среща за така наречената инициатива "мини Шенген" за свободно движение на хора, стоки и капитали в Западните Балкани.

Срещата за инициативата е между Сърбия, Северна Македония и Албания, а днес продължава в разширен състав, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Сръбският президент Александър Вучич и премиерите на Северна Македония и Албания Зоран Заев и Еди Рама снощи договориха в Охрид конкретни мерки, които да подобрят развитието и привлекателността на трите страни за инвеститори.

Днес към тях се присъединиха и босненският премиер Денис Звиздич и черногорският министър на икономиката Драгица Секулич.

Сред мерките, които са договорили снощи Вучич, Заев и Рама, са възможност за пътуване между трите страни само с лична карта, както и взаимно признаване на дипломите за образование и квалификациите, което да осигури свободно движение на работна ръка.

За улесняване на движението на стоки е договорено въвеждане на 24-часово работно време на всички инспекционни служби, и главно на фитосанитарните и ветеринарните инспектори, както и обединяване в един пакет на всички документи, необходими за транзит на стоки в рамките на страните членки на инициативата.