49-годишният актьор Тамайо Пери, който участва в четвъртия филм „Карибски пирати“, загина в инцидент - той е бил нападнат от акула в Хавай, съобщи Би Би Си.

Той е бил нападнат от акула близо до остров Кози в неделя следобед докато е карал сърф, поясняват службите за спешна помощ на Хонолулу.

Спешните медици пристигнали на мястото на инцидента – плажа „Малаекахана“, и отвели Пери до брега с джет, където е констатирана смъртта му.

Актьорът, който е работил като спасител на северния бряг, е започнал кариерата си в отдела за океанска безопасност през юли 2016 г.

Персоналът на Ocean Safety е публикувал предупреждение за акули в района след нападението.

Тамайо Пери е известен на публиката и с ролите си в сериалите „Изгубени“, „Хавай пет-0“ и „Синята катастрофа“. Снимал се е и в кино лентата „Ангелите на Чарли: Пълна газ“.

Лицето му е познато и от реклите на Кока-Кола.

Изпълняващият длъжността ръководител на службата за океанска безопасност на Хонолулу Кърт Лагер обяснява, че Пери е „спасител, обичан от всички“, добавяйки, че е добре познат на северния бряг на Оаху, както и по света.

„Личността на Тамайо беше заразителна и колкото и хората да го обичаха, той обичаше всички останали повече“, каза Кърт Лагер и добави, че изказва съболезнования на семейството му.

Роден в източната част на Оаху, Пери сърфира професионално повече от десетилетие.

Кметът Рик Блангиарди пък нарече смъртта на Пери „трагична загуба“. „Тамайо беше легендарен водач и много уважаван. Той е израснал точно тук и години наред беше страхотен член на нашия екип за океанска безопасност“, посочи Рик Блангиарди и призова медиите „семейството на Пери да получи уединение, за да скърби за загубата“.