Съдът в Лос Анджелис отхвърли молбата на актриса от антиислямския филм, осмишащ Мохамед, изгуби дело срещу Гугъл.

Синди Лий Гарсия настояваше трейлърът на лентата да бъде свален от интернет. Според актрисата видеото е вредно, защото провокира агресия по света, а и вече е получила множество заплахи за живота си.

„Трябва да се обединим и да премахнем този клип, защото продължава да създава проблеми в Близкия Изток, но и в моя живот. Нямам нищо общо с това, за Бога! Искам да изчистя името си”, заяви Гарсия. „Да, ние имаме свобода на словото, но този филм е вреден по толкова много причини”, добави тя.

От Гугъл обаче са твърдят, че видеото не нарушава правилата и няма причина да бъде свалено от Ютуб. Достъпът до клипа е блокиран единствено в страните, където съдържанието му се смята за незаконно.

Актрисата се зарече да продължи съдебната битка на следваща инстанция.Тя уточни, че е говорила и със Сам Басил, който стои зад скандалната лента „Невинността на мюсюлманите”.

„Звъннах на Сам и го питах, защото го направи, защо ни го причини? Той ми отвърна: Синди, кажи на Америка, кажи на всички, че си невинна. Кажи им, че авторът на сценария е отговорен за това, защото му е дошло до гуша от радикалния ислямизъм, който погубва невинни хора”, отвърнал той.