Лидерът на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети призова всички партии на албанците в Северна Македония да се обединят зад идеята да бъде избран първият албанец премиер на Северна Македония, съобщават македонските медии.

В петък в речта си по повод пълнолетието на партията, Ахмети отчете постигнатото досега от албанците в управлението на страната през изминалите 18 години и между другото посочи, че следващата цел, която те трябва да реализират, е албанец да заеме поста премиер на Северна Македония.

В събота той разпространи видео, в което обяснява необходимостта от равноправие на албанците, които срещали трудности при заемане на работни места, във всекидневния живот и били изправени пред селективно правосъдие.

Това ни подтикна да направим следващата стъпка, за да отстраним и последните трудности за гражданите албанци по начин, който да осигури пълно равноправие, цялостен подход и отговорност в управлението. Това е причината да се ангажираме да имаме първи премиер албанец в Северна Македония, каза Ахмети и призова албанските партии и да се обединят за постигането на тази цел.

По материал на БТА