Бившият испански крал Хуан Карлос, абдикирал през 2014 г., се намира в момента в Обединените арабски емирства, съобщава вестник "А Бе Се", цитиран от „Ройтерс“ и ТАСС.

Според сведения на изданието бившият монарх е заминал в понеделник с частен самолет от испанския град Виго в автономната област Галисия. Машината е извършвала полет от Париж за Абу Даби и кацнал във Виго, за да качи Хуан Карлос, четирима охранители и още един човек.

След пристигането си в Абу Даби Хуан Карлос е бил откаран с хеликоптер в един от най-скъпите хотели в света – „Емирейтс Палас".

Гостът е отседнал в президентския апартамент, една нощувка в който струва близо 11 000 евро. Засега не е напускал хотелския комплекс поради жегите в Абу Даби.

С оглед законите в страната на практика няма шансове папараци да изненадат Хуан Карлос, уточнява вестникът.

Според „А Бе Се" след престой в ОАЕ бившият държавен глава може за известно време да остане в Доминиканската република , където негов приятел има хотел.

Тези дни испански медии съобщиха, че бившият монарх вече е отпътувал от Испания за Доминиканската република. Миграционната служба на тази страна обаче заяви, че последното посещение на Хуан Карлос там е било от 28 февруари до 2 март. В момента няма официална информация къде е заминал той. Имаше и съобщения, че може би е в Португалия, припомня ТАСС.

Според представители на испанското правителство изгнанието на Хуан Карлос  е бяга от правосъдие