Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън пристигна в Бъкингамския дворец за първата си обществена проява, откакто преди 86 дни самата тя призна, че е диагностицирана с рак.

Кейт пристигна с автомобил заедно с трите си деца и съпруга си – британския престолонаследник принц Уилям, съобщи Ройтерс.

Снимки, разпространени от световните агенции, показват, че принцесата на Уелс е във видимо добро настроение, а усмивката не слиза от лицето ѝ. 

Снимка: Getty Images

Още вчера стана ясно, че тя ще присъства на ежегодния военен парад в центъра на Лондон за официалния рожден ден на британския монарх Чарлз III.

Говорител на двореца заяви, че крал Чарлз е "доволен, че принцесата може да присъства събитието".

Кейт Мидълтън се подлага на превантивна химиотерапия. Въпреки че лечението ѝ продължава, в петък тя заяви, че вече се чувства по-добре и може да се появи публично – за първи път от декември миналата година.

В лично писмено послание вчера тя сподели, че има добър напредък, но още "не е излязла от мрака".

Принцесата също така благодари за посланията на обществена подкрепа по време на болестта си, като заяви, че е била "разтърсена" от насърчението.

Снимка: Getty Images

"Това наистина е от огромно значение за мен и Уилям и ни помогна да преодолеем някои от най-трудните моменти", се казва в посланието на принцесата.

Тя е започнала да работи от дома си и очаква да присъства на някои събития през лятото, но от двореца Кенсингтън подчертават, че това не е пълно завръщане и че плановете могат да бъдат променени в кратък срок.

На 16 януари тази година от двореца съобщиха, че Кейт Мидълтън е претърпяла планова коремна операция.

Официалното съобщение гласеше, че тя ще се възстановява в лечебното заведение няколко седмици, след което ще се оттегли от публичните си задължения до Великден.

Новината шокира милиони по света и в интернет пространството започнаха да се разпространяват различни спекулации за здравословното състояние на принцесата.

Всички те обаче бяха изключени на 22 март, когато в свое видео обръщение самата Кейт призна, че се лекува от рак.

Тогава тя заяви, че е в начален стадий на лечение и болестта е открита след коремната ѝ операция през януари.