8 души бяха убити в Колумбия, след като четирима въоръжени нахлули в къща, в която имало парти. Инцидентът е от югозападната провинция Нариньо, граничеща с Еквадор и позната със засиленото присъствие на организираната престъпност.

В къщата имало около 20 души. Жертвите са 7 мъже и една жена, предаде Би Би Си. Мотивът за нападението все още не е ясен. Оцелели стрелбата разказват обаче, че са получили заплахи заради купона.

Групата е организирала събитието, след като ежегоден музикален фестивал е бил отложен заради пандемията от коронавируса. Празнуващите се събрали в къщата, за да пият бира и да слушат музика, твърди бащата на едната от жертвите.

Някои получили съобщения в приложението „УатсАп“, в които пишело да се прекрати купона. Минути по-късно четирима мъже на мотоциклети открили огън.

Повечето от убитите са млади хора или току що завършили училище, или студенти. Починалото момиче – Лаура Мишел Мело Рискос е щяла да бъде студент по медицина.

Убийствата в региона спаднаха драстично, след като правителството подписа мирен договор с основната групировка в страната „Революционните въоръжени сили на Колумбия“ (FARC). През 2019 г. е имало най-малък брой убийства от 1975 г., сочат данни на властите.

Отделни фракции на групировката обаче остават активни в селските райони и се занимават с изнудвания и трафик на наркотици. Втората голяма групировка – Националната освободителна армия (ELN) също има голямо присъствие.